Bundevijada

10.-11.10.2020.

Etno-gastronomska manifestacija

Etno-gastronomska manifestacija na kojoj je u glavnoj ulozi bundeva u svoj svojoj raskoši, a prati ju velik broj eko -izlagača, bogat kulturno-umjetnički program i zanimljiva natjecanja, uprizorenja običaja i degustacije.

ETNO – GASTRONOMSKA MANIFESTACIJA

Poštovani  građani, posjetitelji, izlagači, pružatelji ugostiteljskih usluga…

Zbog epidemioloških mjera i preporuka HZJZ  te Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske  vezano uz epidemiju COVD 19 i organizaciju manifestacija i događanja,  16. BUNDEVIJADA u Vrbovskom 10. – 11. listopada 2020.g.  neće se održati kako je planirana i održavana prethodnih godina.

Manifestacija će se prihvatljivo mjerama, preporukama i situaciji u skladu s trenutkom obilježiti u revijalnom izdanju i to sadržajima koji uključuju:

  • Ukrašavanje javnih, poslovnih i privatnih prostora bundevama  – ovom prigodom pozivamo sve  ugostiteljske objekte, institucije te građane da ukrase svoje objekte i domove  bundevama te  na taj način podrže obilježavanje  tradicionalne 16. Bundevijade u Vrbovskom ,
  • Gastro ponudu od bundeva u izletištu Kamačnik te svim ugostiteljskim objektima , obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima , tj. pravnim/fizičkim osobama s područja Grada Vrbovskog  koje uredno posluju i koje svoju ponudu prehrane, napitaka i sl. prijave Turističkoj zajednici Grada Vrbovskog –  info@tz-vrbovsko.hr  ili putem prijavnog obrasca objavljenog na tz-vrbovsko.hr do 25. rujna 2020.g.
  •  „Gastro lokator“  biti će objavljen u promidžbenom katalogu kojim će se posjetitelji u vikendu tradicionalnog održavanja Bundevijade pozvati u  Vrbovsko.  Isti će sadržavati  i informaciju o  bundevama ukrašenim lokacijama na području Grada Vrbovskog.
  • Kupnju bundeva i proizvoda od bundeva u izletištu Kamačnik, na otvorenom, sukladno epidemiološkim mjerama  10 . – 11. listopada 2020.g. u vremenu od 10,00 – 17,00 sati.  Za izlaganje se mogu prijaviti isključivo izlagači  bundeva,  bučinog ulja te proizvoda od  bundeva putem prijavnog obrasca objavljenog na www.tz-vrbovsko.hr do 25. rujna 2020.g. Izlagači su potpisom prijavnice suglasni  te daju  privolu da se kontakt podaci i fotografije objave na našim web i facebook stranicama te da su dostupni medijima.

Podržite nas u obilježavanju najposjećenije turističko-gastronomske eko-etno manifestacije u Vrbovskom  čiju okosnicu su do ove godine činili izlagači autohtono uzgojene hrane ( njih preko 120 ), izuzetno bogat kulturno-umjetnički program  te brojna uprizorenja tradicije i običaja.

Nadamo se da će nam 2021.g. svima donijeti sreću te  najveću i  najveseliju Bundevijadu do sada!

Plakat Bundevijada
Plakat Bundevijada

BUNDEVE

Kulinarski Show