Cloud arhiva novosti 2015 Tz Vrbovsko - Tz Vrbovsko | web portal Turističke zajednice

pretražite
Tz Vrbovsko prospekt
K O N T A K T
Go to content

Main menu:

Cloud arhiva novosti 2015 Tz Vrbovsko

NOVOSTI
PLANINARSKI DOM KAMAČNIK
Odmor u prirodi , odlična gastronomska ponuda i smještaj očekuju vas u PLANINARSKOM DOMU KAMAČNIK. Dobro nam došli !

OBAVIJEST
Bistro Kamačnik biti će zatvoren u periodu od 18.01.2016-31.01.2016. godine radi preuređenja. Mole se gosti za razumijevanje.
DOČEK NOVE GODINE U PLANINARSKOM DOMU "KAMAČNIK"
Dočekajte Novu 2016. godinu u ugodnom ambijentu novog Planinarskog doma "Kamačnik". Očekuje Vas odličan meni i 24 raspoložive postelje. Za sve upite i rezrevacije kontaktirajte: Andreja Gudac,voditelj bistroa Kamačnik,091 1534-113.
EVISITOR
Poštovani pružatelji usluga smještaja , Obavještavamo Vas kako će se od 01.01.2016. početi primjenjivati novi sustav prijave i odjave gostiju pod nazivom e Visitor . Dana 20. studenoga 2015. u Narodnim novinama 126/15 objavljen je Pravilnik o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici kojim sustav eVisitor i službeno postaje središnji elektronički sustav prijave i odjave turista u Republici Hrvatskoj s punom primjenom od 01.01.2016. Link na NN: http://http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_11_126_2395.html . Obaveza korištenja sustava od strane prijave i odjave i turističkih zajednica započinje 01.siječnja 2016.godine, te se nakon toga datuma ukidaju alternativni načini prijave i odjave. Informacijski sustav za prijavu i odjavu turista je jedinstveni informacijski sustav koji funkcionalno povezuje sve turističke zajednice u Republici Hrvatskoj. Zamišljen je kao web aplikacija /www.evisitor.hr/ bez potrebe za dodatnim instaliranjem na računalo i besplatan je za sve korisnike. Preduvjet je da do 01.01.2016. godine ili do dolaska prvih gostiju u Turističkoj zajednici podignete korisničke podatke (korisničko ime, lozinku , TAN listu). Za sve koji ne posjeduju osnovnu informacijsku opremu (računalo,pametni telefon ili tablet uređaj) Pravilnikom (koji čini privitak) predviđena je instalacija terminala u turističkoj zajednici na kojem e se prijava i odjava uz asistenciju djelatnika turističke zajednice moći vršiti na takav način. Obavezanik samo prvi puta osobno dolazi u nadležnu turističku zajednicu te prilikom preuzimanja podataka obavezno predočuje identifikacijski dokument. Do datuma početka korištenja informacijskog sustava e Visitor koriste i dalje postojeći način prijave gostiju putem aplikacije “Moj gost”
PREDSTAVA "SPEKTAKLUK" ,DOM KULTURE, VRBOVSKO
07.prosinca 2015. u Domu kulture Vrbovsko (kino dom) s početkom u 19,30 sati održati će se predstava "Spektakluk" Satiričkog kazališta Kerempuh . Glavni glumci predstave su nam već dobro poznati Rene Bitorajac i Tarik Filipović. Poklon je to Grada Zagreba Gradu Vrbovskom . Pozivamo Vas na predstavu a ULAZ JE BESPLATAN!. Na predstavi očekujemo i gradonačelnika Grada Zagreba gosp. Milana Bandića.
06.12. SVETI NIKOLA DOM KULTRE VRBOVSKO
Draga djeco i roditelji, i ove godine Društvo "Naša djeca" Vrbovsko Vas poziva na prigodni program povodom dočeka sv. Nikole. Očekujemo Vas u nedjelju, 06.12.2015. u 16,00 sati -Dom kulture Vrbovsko. Darovi za svu djecu !
SVETI NIKOLA NA KAMAČNIKU
Bistro Kamačnik Vas 05.12.2015. u 16,00 sati sve poziva da zajedno dočekamo sv. Nikolu. Dobro nam došli !
BUNDEVIJADA VRBOVSKO 2015

 
FESTIVAL VINA, MEDA, SIRA I DOMAĆEG KRUHA, 26.09.2015.
Pozivamo Vas 26.09.2015. Na II. FESTIVAL VINA, MEDA, SIRA I DOMAĆEG KRUHA koji će se s početkom u 16,00 sati održati u DOMU KULTURE VRBOVSKO. Svoja vina izložiti će najpoznatiji vinari POŽEŠKE KOTLINE. Uživajte u promociji i prodaji vina, meda , sira i domaćeg kruha uz glazbu i domaće specijalitete. Dobro nam došli!! Organizatori: Komunalac d.o.o, TZ Grada Vrbovsko; Pokrovitelj: Grad Vrbovsko.

IX SEVERINSKA VEČER, 05.09.2015.
Tradicionalno prvu subotu u mjesecu rujnu pozivamo vas u Severin na Kupi na Severinsku večer...Miholje u tradiciji i običajima. IX po redu Severinska večer obilovati će bogatim programom, zanimljivim zgodama, izlagačima autohtonih proizvoda te prezentacijom specifičnih jela i slastica. I ove godine domaćin KUD "Frankopan" dobru atmosferu začiniti će simpatičnom humoreskom: "Uskok u našem selu". Pridružite nam se u programu i uživajte s nama. Organizatori: TZ Grada Vrbovskog, KUD "Frankopan" Severin na Kupi, MO Severin na Kupi. Informacije o mogućnosti izlaganja: TZ Grada Vrbovskog. Dobro nam došli !

REZULTATI SPORTSKE MANIFESTACIJE "LJETO U VRBOVSKOM"
Tradicionalno prvu subotu u mjesecu rujnu pozivamo vas u Severin na Kupi na Severinsku večer...Miholje u tradiciji i običajima. IX po redu Severinska večer obilovati će bogatim programom, zanimljivim zgodama, izlagačima autohtonih proizvoda te prezentacijom specifičnih jela i slastica. I ove godine domaćin KUD "Frankopan" dobru atmosferu začiniti će simpatičnom humoreskom: "Uskok u našem selu". Pridružite nam se u programu i uživajte s nama. Organizatori: TZ Grada Vrbovskog, KUD "Frankopan" Severin na Kupi, MO Severin na Kupi. Informacije o mogućnosti izlaganja: TZ Grada Vrbovskog. Dobro nam došli !
 
02.08.2015. SPORTSKO LJETO
Pozivamo Vas u Vrbovsko/izletište Kamačnik, kako bi nizom sadržaja otvorili već tradicionalno sportsko ljeto. Okušajte se u biciklizmu, ekipnoj utrci, maratonu ili trčanju. Nakon sportskog dijela druženje nastavljamo u prekrasnom krajoliku kanjona Kamačnik. Ručak će biti organiziran u ugost.objektu Kamačnik čija je terasa smještena na samom ušću Kamačnika i rijeke Dobre.

18.07.2015. RIBARSKA NOĆ
Pozivamo Vas da nam se 18.07.2015. već od 18,00 sati pridružite na RIBARSKOJ NOĆI U KAMAČNIKU. Uz tradicionalno dobru ponudu fiš paprikaša, ribica na žaru sa salatom od krumpira nudimo Vam večernju zabavu uz odličnu živu muziku grupe SIRIUS BEND. ŠRD "Kamačnik" svim posjetiteljima uprizoriti će izradu mušica za mušičarenje. Ljubitelji ribolova možda će otkriti i poneku ribolovnu tajnu... Očekujemo Vas u Kamačniku, dobro nam došli!!

HRVATSKA 365, Gorski kotar PPS destinacija
Gorski kotar postaje PPS destinacija u projektu koji provodi HTZ-a pod sloganom Hrvatska 365, a koja potiče razvoj i promociju destinacija tijekom pred i post sezone. Turističko vijeće HTZ-e donijelo je 30.04.2015. odluku o dodijeli oznake "PPS destinacija" u 2015. destinaciji "Gorski kotar - doživljaj koji trebaš", a obuhvaća: Grad Delnice, Grad Čabar, Grad Vrbovsko, Općinu Brod Moravice, Općinu Fužine, Općinu Lokve, Općinu Mrkopalj, Općinu Ravna Gora i Općinu Skrad.

1. SVIBANJ U KAMAČNIKU
Dragi izletnici proslavite s nama 1. Svibanj u Kamačniku. Očekuje vas: - Šetnja izletištem Kamačnik - Prvosvibanjski grah s kobasicama po cijeni od 15,00kn - Vožnja turističkim vlakićem - besplatno - Kupnja domaćih proizvoda i suvenira - Živa muzika uz grupu Barabe već od 12,00 sati Vidimo se! Za sve ostale informacije dostupni smo na: info@tz-vrbovsko.hr ili 051 875 984

GORSKI KOTAR U METROPOLI
Na Trgu bana Josipa Jelačića održati će se 14.06. u vremenskom periodu od 09 do 14 sati deveta po redu manifestacija Gorski kotar u metropoli. Tom će prigodom izlagači domaćih proizvoda, suvenira promicati gastro, kulturne u turističke predispozicije Gorskoga kotara.
TRADICIONALNA GLJIVARIJADA I GLJIVARSKI KOTLIĆ
Pozivamo Vas na tradicionalno gljivarsko druženje i natjecanje u spravljanju gljivarskog kotlića koje će se 27.06.2015. održati u izletištu kanjona Kamačnik. Druženje započinje okupljanjem u 9,30 sati , a nastavlja se natjecanjem u brojnosti vrsta ubranih gljiva te kuhanju gljivarskih kotlića. Svi sudionici osim u degustaciji kotlića moći će uživati i u rižotu s gljivama. Za veselu atmosferu biti će zadužena grupa "Barabe". Za natjecanje u spravljanjukotlića organizator osigurava meso i gljive dok začine svaka ekipa donosi sama. Svoje sudjelovanje kuhanje/branje gljiva molimo da najavite TZ grada Vrbovskog do 24.lipnja 2015. Mail: info@tz-vrbovsko.hr, 091 578 9587

OBRTNIČKI KOTLIĆ - KAMAČNIK 06.06.2015.
Druženja na Kamačniku nastavljaju se održavanjem tradicionalnog OBRTNIČKOG KOTLIĆA, koji će se održati prema programu u privitku 06.06.2015. u izletištu kanjona KAMAČNIK. Prijavite svoju ekipu do 01. lipnja 2015. Udruženju obrtnika Grada Vrbovskog tel./fax. 051 875 567, 091 578 9587 ili na mail: uo.vrbovsko@hok.hr

CVJETNI KORZO GOMIRJE 13.06.2015.
Buđenje prirode dolaskom proljeća i ove godine će se u Gomirju manifestacijom CVJETNI KORZO, koja će po peti puta ugostiti brojne sudionike cvjetne povorke i kulturno-umjetničkog programa. Program započinje defileom povorke u 16,00 sati te kulturno-umjetničkim programom u 17,30 sati. Popratite ovo prekrasno druženje i zabavite uz vrtnu zabavu koja počinje od 20,00 sati.
10. PLANINARSKI KOTLIĆ I SUSTRET PLANINARA KAMAČNIK
09. 05. 2015. Već tradicionalno pozivamo Vas na druženje uz natjecanje u pripremanju PLANINARSKIH KOTLIĆA te pješačenje kanjonom Kamačnika. Program započinje prijavom u 9,30 sati. Više o detaljima u plakatu ispod. Veselimo se Vašem dolasku!

52. GORANOVO PROLJEĆE
Dom kulture, Lukovdol Subota, 21. ožujka 2015. u 12 sati Dodjela nagrada: - najbolji literarni rukopisi učenika osnovnih i srednjih škola: Vlatka Bezeredi, David Gašo, Goran Matić, Bruno Vučković, Lana Sučec, Dominik Čikor - Goran za mlade pjesnike Goranu Čolakhodžiću - Goranov vijenac Mariu Sušku - Glazbeni dio programa: Folklorni ansambl ''Ivan Goran Kovačić''

14.03.2014. DAN GRADA VRBOVSKOG
Grad Vrbovsko u subotu, 14. ožujka, slavi svoj Dan. Uz radne i svečane sjednice Gradskog vijeća, polaganje vijenaca i svete mise na obilježavanju Dana Grada Vrbovsko biti će organizirana i priredba u vrbovščanskom Domu kulture. Priredba počinje u 18 sati a u programu će nastupiti Puhački orkestar DVD-a Vrbovsko, zbor OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko i gosti iz Ravne Gore, Mješoviti pjevački zbor Gimpl. Na tu rođendansku glazbenu svečanost pozvani su svi građani za koje je po završetku programa u nastavku druženja organiziran i domjenak. U sklopu obilježavanja Dana Grada svete mise će se održati u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka u subotu s početkom u 10 sati te u nedjelju s početkom u 9 sati u moravičkoj crkvi Sv. Georgija

mEDITERAN FUTSAL CUP
07.03.2015. Subota od 10:30h u Sportskoj dvorani Vrbovsko održava se MEDITERAN FUTSAL CUP
01.02. SANJKAŠKI KUP GORSKOG KOTARA
01. veljače (nedjelja) trebala bi se održati utrka Sanjkaškog kupa Gorskog kotara u Vrbovskom, SANJKALIŠTE JABLAN s početkom u 11,00 h. Vremenska prognoza pred kraj tjedna je obećavajuća te vjerujemo da ćemo uspjeti utrku održati po planu. S detaljnijim informacijama izaći ćemo u petak u jutarnjim satima. Pripremite svoje sanjke! Veliki pozdrav od Sportskog društva Jablan i TZ Grada Vrbovskog!

DANI KARNEVALA U VRBOVSKOM !
Pozivamo Vas na program maškaranih zbivanja u Vrbovsko: 07.02. Maškarna Zabava-Kino Dom Vrbovsko, 08.02. Dječja reduta, 14.02. Maškarana povorka s paljenjem pusta, 15.02. odlazak na Riječki karneval. Za sve informacije i prijave za odlazak na Riječki karneval obratite se TZ Grada Vrbovskog.

 
Za iznamljivače
Back to content | Back to main menu